Drone Operator werkwijze

Hoe wij vleugels krijgen van het vliegen met onze drones

Iedere productie vraagt een eigen aanpak. Binnen Drone Operator denken graag mee over hoe onze drone shots het verhaal het beste kunnen ondersteunen. We bespreken van te voren uitvoerig het idee van de scene door met de regisseur en DP en doen wanneer nodig een recce. Op die manier halen we het maximale uit de beschikbare tijd op een draaidag en sluit ons materiaal goed aan bij de stijl van de film, serie of commercial. Graag werken we samen naar het perfecte eindresultaat!

Gecertificeerde Drone Piloten

Ervaring in tv, commercials en film

Vliegt wereldwijd

Onze ervaring

Waar drone piloot Ernst eerst alleen voor eigen projecten vloog heeft hij dat nu uitgebreid:

‘Vliegen voor grotere producties vind ik fantastisch. Door mijn jarenlange ervaring op de set functioneer ik goed in een grotere crew, door goed te luisteren naar de wensen van regie en dop probeer ik iets te maken wat perfect past in het grotere geheel’.

Inmiddels heeft Ernst gedraaid voor onder andere de dramaserie Arcadia, Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen, Zenith 2, Locked out, speelfilms ‘Buiten is het feest’, ‘Circus Noël’ en ‘De Kuthoer’ en commercials voor grote namen als; Mc Donalds en de Postcodeloterij.

Ernst is niet alleen een betrouwbare piloot maar denkt ook mee over het eindresultaat.

Of we nu een shot in ‘dual-operator’ mode maken als A-camera, of dat hij zelfstandig meevliegt als extra unit, het resultaat is altijd perfect!

Review Rolf Dekens NSC

De drone piloot

Droneoperator Ernst Wijnands werd geboren onder de rook van Rotterdam. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in diverse sectoren stal de media zijn hart. Met zijn productiebedrijf Iris-Media maakte hij de afgelopen 20 jaar kleine en grote producties voor het bedrijfsleven. In 2014 vloog hij voor het eerst met een drone en hij was meteen verkocht:

‘Niet alleen het vliegen maar ook de mogelijkheden van verhalen vertellen vanuit de lucht pakte mij meteen’.

Inmiddels  woont hij op het platteland: ‘ideale training-grounds in mijn eigen achtertuin’!

We vliegen de wereld over

De piloten van Drone Operator vliegen letterlijk de gehele wereld over! Dat is ook precies waar we van genieten. Zo heeft Ernst al verschillende projecten gedaan in het buitenland waaronder dramaseries Arcadia in Frankrijk en België en Het geheime dagboek van Hendrik Groen in Frankrijk met regisseur Tim Oliehoek. Doordat Drone Operator ruime ervaring heeft met producties in het buitenland denken we graag met je mee om te zorgen dat (ook) in het buitenland alles vlekkeloos verloopt.

let’s Take off

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons voor een vrijblijvende offerte.

ACTION